Vem betalar ?

Märkligt är det i alla fall, att jag kan vakna upp och må så otroligt dåligt men humöret bättras allt som oftast om jag kikar lite på hur statsfinanserna ser ut.

Helg nu;
Fika snart, kaffekaffekaffe..!
Ta bussen till stan, fara förbi tha Big Sis, pussas lite på Aimee
Krogen Krogen ikv med grabbarna, he bli najs. SID borde hänga på. Sådetså!

 underbaraste.. <3


Enl. Riksgälden.se har den svenska staten sålt Nordeaaktier för 19 miljarder kronor !!
Statsminister Fredrik Reinfelt säger att det inte är tryggt för staten att äka tillgångar som banker - alla banker är i riskzonen. Tydligen ska detta hjälpa att betala statsskulden och man räknar med att sälja för 35 miljarder kronor under 2012.  Riksgäldens prognos för budgetunderskottet 2011 var 18 miljarder kronor. Nästa prognos publiceras den 18 Maj, men.. de har ju redan sålt för 19 miljarder ?

Och hur påverkar detta andra banker ?
Handelsbanken och Swedbank har stigit hittils, vilket kanske inte är så märkligt..

Om folket köper upp Nordea - som alltså är tänkt som någon slags livslina för regeringen - blir vi skyldiga i stället för regeringen ? Även om man nu kanske slipper betala för eventuella kriser med skattepengar, blir det inte vi som folk som blir skyldiga skulden, såattsäga, om det är Vi som äger Nordea ?
Vill väl inte framställa mig själv som sådär extremparanoid men.. kan det vara så illa att staten, som faktiskt stabiliserat sin ekonomi väldigt bra redan, kanske använder oss, alltså svenska folket, som säkerhet? Har vi råd med det ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0